Är du nyfiken på hur det är att styra ett riktigt flygplan? Eller letar du kanske efter en present till din vän, som råkar vara tokig i flygplan. Kanske är du nyfiken på att gå en flygutbildning, men är osäker på om flygning passar dig.

Hos oss i Norra Upplands Flygklubb erbjuds du chansen att uppleva världen från fåglarnas synvinkel. Du får välja mellan att flyga med någon av våra instruktörer i antingen ett ultralätt flygplan, med motor, eller ett segelflygplan, utan motor.

Vad kostar det?
Priset för ett presentkort är 1500 kronor. För den summan får du en start med den flygplanstyp som du valt och får flyga i ungefär en halvtimme. Under flygningen kan du få prova på att styra flygplanet själv, om du känner för det. Innan flygningen får du en genomgång om hur det går till.

Var?

Vi bedriver våran verksamhet på Tierps flygfält.

Hitta hit.


Att tänka på:

  • På grund av flygplanens begeränsningar finns det en gräns för hur mycket vikt som får belasta cockpiten. För ultralätt får du väga max 85 kg och för segelflyg max 105 kg.
  • Kläder efter väder. Är det kallt ute, kommer det troligtvis att vara kallt i flygplanet och vice versa. På varma sommardagar kan vi rekommendera någon form av hatt för att skydda mot solen.
  • Ordentliga skor. Sandaler är inte att rekommendera.
  • På soliga dagar kan solglasögon vara användbara.


Intresserad?

Om du är intresserad eller har några frågor, kontakta Sven Lokander, mobil: 070-3109642, E-post: sven.lokander@telia.com